Tuotteet

Kursulaisen valmistamat leipomotuotteet ovat perinteisiä käsintehtyjä aitojen sallalaisten reseptien mukaan valmistettuja. Raaka-aineina pyritään käyttämään mahdollisimman paljon kotimaista viljaa.

Ruisleivistä ”tuplasti kursulainen” rouheleipä on leipomomme oman tuotekehittelyn tuloksena syntynyt päätuote.

Muita ruisleipiä ovat perinteiset hapanpitkot, -limput, -vuoat ja ohuet reikäleivät.

Iso maalaisleipä on tehty samasta ruistaikinasta samoin uunin jälkilämmössä kypsytetty jälkiuunileipäpitko.

Uusimpana ruisleipänä on täysrukiinen vuokaleipä, johon on käytetty ainoastaan rukiin eri aineosia.

Perinteinen kursulainen ohrarieska tehdään meillä paksuna ilman hiivaa.

Vaaleita leipiä ovat erilaiset hiivaleipäjauhopohjaiset pitkot ja vuoat sekä vehnäjauhopohjaiset leivät.

Vaaleista leivistä suosittuja ovat hiivaleipäpohjainen pyöreä kairaleipä sekä rapean kullankeltainen kaurasekaleipäpitko, jonka raaka-aineita ovat vehnäjauho ja kauran eri aineosat.

Sämpylät ja patongit täydentävät vaaleitten leipien tarjontaa. Sämpylöitä tehdään myös erilaisista moniviljaseoksista.

Pullatuotteet koostuvat lähinnä erilaisista pitkoista ja pikkupullista sekä kampanisuista.

Suosituin pullapitko on raikas appelsiinipitko.

Kursulaisen sokeriton aitoon voihin leivottu kampanisu on suosittu kahvileipä.

Muita tuotteita ovat kausiluonteiset leivät pääsiäis- ja joululimppu, joulutortut, laskiaispullat jne.

Alasivuilla ovat täydelliset tuoteselostukset.