Yritys

Kursulainen Oy – Klassikkoleipiä Kursusta käsin

Kursulaisen leipomo on perheyritys, joka valmistaa perinteistä käsityönä tehtyä leipää ja pullaa. Tunnetuimmat ja suosituimmat tuotteemme ovat ruisleipä ja ohrarieska, joiden valmistukseen käytetään perinteisiä reseptejä. Leipomomme sijaitsee Sallassa Kursun kylässä. Tuotteitamme on saatavilla ruokakaupoista Itä-, keski- ja Länsi-Lapista sekä Kuusamosta – ja pian myös verkkokaupastamme kaikkialle Suomeen ja Eurooppaan.

Historia

Kursulainen sai alkunsa marraskuussa 1980, kun Kursun kylä oli juuri menettänyt leipomon naapurikaupungille. Paikallislehden toimittaja Pekka Vuonnala ja kokenut leipuri Kyösti Yliräisänen löivät ammattitaitonsa yhteen ja ryhtyivät pyörittämään omaa leipomoa juuri vapautuneessa kiinteistössä. Toiminta pääsi heti hyvään vauhtiin, kun paikkakunnalta löytyi sopivasti muutama juuri vapautunut ammattitaitoinen leipuri. Kaulimeen tarttui myös Pekan vaimo Briitta Vuonnala.

Pekka Vuonnala osti yrityksen vuonna 1990 itselleen ja muutti sen osakeyhtiöksi. Leipomon tulipalo vuonna 1992 aiheutti vuoden katkoksen toimintaan, mutta uuden leipomon valmistuttua työt jatkuivat Kursussa. Sukupolvenvaihdosta ryhdyttiin valmistelemaan pari vuotta sitten, ja Vuonnaloiden tytär Hanna Niemi on astumassa toimitusjohtajan saappaisiin. Yrityksen palveluksessa hän oli työskennellyt jo kauan.

Kohta 40 vuotta toiminut Kursulainen tunnetaan edelleen etenkin ruisrouheleivästään ja ohrarieskastaan, joilla on vahva asema monessa ruokapöydässä ja sydämessä.

Henkilökunta

Hanna Niemi
puh. 016-861234

Pekka Vuonnala
puh. 0400-132179

sähköposti: kursulainen@dlc.fi